Summa sidvisningar

torsdag 1 mars 2012

Badhuset - Back in the Saddle

Killarna har sportlov. Jag har "sportlov". Junior har lyckats dra på sig någon host- och feberbacillusk med illamående (kanske nåt dumt slank ner under senaste simningen) så de senaste dagarnas sportande har bestått av TV-Dator-Micromaraton. Desto mer sprätt har det varit i Minimannen som därför fick hänga med mig och mormorn till...jepp: badhuset :)

Slängde en snabb blick på motionsbanan och såg genast "punkt 7-gänget" varpå beslut fattades att det idag får bli barnbassängshäng. Slänger man upp 13 kg barn på ryggen och simmar några varv plus kör lite "lyft med liten spaghetti" upp och ner från flytbåtarna kan det väl räknas som en acceptabel dagsdos motion eller? En hel del kånkande blev det i alla fall för Minimannen är inte Phelps till skillnad från sin bror. Allra säkrast är att hålla sig i trappan och inte ta sig vatten över huvudet.

Efter en stund skiner ungen upp som en sol och skriker "Mamma, mamma! Titta BRUM! E Brum!" och börjar dra mig med mot en mörkhyad kille. Brum? Jaha, menar du att han är brun? "Titta mamma, e Bruuuuuum!!!". Lyckan är visst total över att killen är brun. Eftersom storebror precis kommit ur den spännande fasen när det ska ställas tusen frågor om varje människa man möter som sticker ut minsta lilla från mängden (helst högt och ljudligt på en fullproppad buss: "Titta mamma, hon är från öööknen!/"Titta mamma va gammal hon är! Hon är helt skrynklig! Men titta då mamma! Alltså hon är verkligen JÄTTEGAMMAL! Titta då!" *ögon som golfbollar*) kommer svaret som ett rinnande vatten: "Ja, endel är bruna, andra är vita. De flesta i Sverige har ljus hy men ...bla bla bla". Får en blick som säger att jag inte fattar ett dyft. Då inser jag att han faktiskt tror sig se Bamses unge Brum. Såklart han hänger på vårt badhus! Happ, dags att stålsätta sig för en ny period av "titta mamma!"

Försöker se det positivt och tänka på de många trevliga människor jag fått prata med och vilka intressanta samtal denna nyfikenhet lett till framförallt på stadens bussar :)

45 minuter senare har vi förflyttat oss till *tada* damernas omklädningsrum och, enligt Mini, säkrare vatten i badbaljan. Spänningen ökar dramatiskt när mormodern pekar ut platsen hon vid förra besöket gjorde nr 3 (ej att förväxlas med att "göra nr 2") från NO-NO-listan. Hur jag lyckats bli så anal gällande rätt och fel är ett mysterium. Måste vara pappas gener.

Simma lugnt...

5 kommentarer:

  1. Vad kul med en blogg Sandra! Jag fattade inte att det var du först :) Det ska bli kul att läsa.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Haha! Keep writing, det förgyller dagen!

    SvaraRadera
  4. Vilken cliffhanger, vad ÄR nr 3?

    SvaraRadera
  5. Se inlägget "badhusbetraktelser" nedan för ytterligare beskrivning av nr 3. Nr 3 på NO-NO-LISTAN :)

    SvaraRadera