Summa sidvisningar

måndag 5 mars 2012

Mamma, var kommer barn ifrån?

Efter 5 dagar på Nutrilett vaknade jag mer seg och trögtänkt än vanligt denna morgon. Energin var däremot på topp hos de små som varit hemma en hel vecka varav några sjukdagar inomhus. Hade dessutom en tid att passa och behövde därför lämna killarna på dagis tidigare än jag normalt sett gör.

Snart klara att gå ut. Känner mig lätt svimfärdig av morgonstress, svält och medlande i diverse svärdfighter. Minimannen springer hit och dit och är inte alls sugen på att sluta fäktas för att klä på sig. Junior håller fram sitt nyinköpta Star Warslexikon och berättar med stor iver om alla figurer. Är överdragsbyxorna nedpackade? Var är pappret jag skulle ha med? Sniff sniff: har nån bajsat? Falskt alarm, bara en prutt *puh*. I samma veva rullar Minifjutt runt, hamnar utanför täcket och dunkar lilla huvet i golvet med resultat gallskrik. Försöker trösta och styra upp Operation Påklädning.

Då kommer den. Mindre bra tajmad. Frågan som alla föräldrar fruktar:

-"Maaaamma!" Var kommer barn ifrån? Alltså jag vet ju att de är i magen och kommer ut genom snippan, men huuur kom de dit???"

Tänk snabbt! "Den natten kramade Bamse och Brummelisa varann länge"? Den förklaringen måste vara väl beprövad? Äsch, han är inte 2 år... "Mamma var på firmafest och drack rödvin, sen ville hon krama pappa..."? För mycket sanning...Bara att kavla upp ärmarna och bita i det sura äpplet och ta nåt mittemellan:

-"Jo du vet när mammor och pappor är kära i varann så vill de kramas. Ibland vill man kramas lite extra mycket och när man kramas extra mycket kan man göra barn. Pappan har "frön" i sin kropp och mamman har ägg och om man planterar ett sånt frö i ägget växer fröet och blir ett barn. När mammor och pappor vill göra ett barn stoppar pappan in fröna i mamman med snoppen och så hjälps fröna och ägget åt att tillverka ett barn."

(Får man G på den eller?)

Modern tänker *käre gode Gud inga följdfrågor*. Har inte tid. Har en hjärna på lågvarv. Sonen är nöjd och svarar "jaha!". Vi får se hur mycket vår lille tänkare hunnit fundera innan dagen är slut. Idag känns det bra att det är pappas tur att natta :)


PSSST...Om pappan i fråga läser detta på jobbet istället för att arbeta: Memorera förklaringen ovan så du är med på noterna. Du har hela dan på dig att förbereda svar på tänkbara följdfrågor ;)

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack Maria :) Jag snodde förklaringen (delvis) av den där c:a 10-åriga ungen som cirkulerade på bild på FB. Hon hade en mamma som var barnmorska och kunde massa om barntillverkning. Tack till henne :)

      Radera